Després de gairebé vint anys Catalunya els casaments homosexuals són una part normal i diversa de la societat catalana, que celebren l’amor i la igualtat.
El nostre país va ser el tercer del món, darrere dels Països Baixos i Bèlgica, en aprovar la llei que permet el matrimoni entre persones del mateix sexe. Concretament, la llei es va aprovar el 3 de juliol de 2005, cosa que va permetre no només el matrimoni entre persones del mateix sexe, sinó també, a conseqüència d’això, altres drets com l’adopció conjunta, herència i pensió.
Fotografia: Silvia Rol
Els casaments homosexuals a Catalunya són una part normal i diversa de la societat catalana, que celebren l’amor i la igualtat dins del marc legal establert des del 2005. La celebració de casaments homosexuals a Catalunya ha tingut un impacte significatiu en l’acceptació i la visibilitat de la comunitat LGBTQ+ a la regió. Aquestes unions han format una part important de la societat i la cultura de Catalunya, tot mostrant la diversitat i l’acolliment.
Fotografia: Andreu Doz Photography.
Catalunya està molt oberta en tot allò referent al col·lectiu LGBTQ+, de fet, Barcelona ha estat la seu de l’últim Congrés Internacional de Noces LGBTQ+ que va tenir lloc aquest febrer.
Quin és el protocol d’una cerimònia de boda gai?
Encara hi ha parelles que tenen dubtes i, a més de com organitzar una boda gai, es pregunten si existeix un protocol de boda gai pel que fa a la cerimònia. La resposta és que no. I és que, tractant-se d’una celebració relativament recent, no existeix un protocol propi, com sí que ocorre en els enllaços heterosexuals.
Fotografia: Marc Prades
La legalització del matrimoni entre persones del mateix sexe es va produir a Espanya el 3 de juliol de 2005. Però, tot i que ja han passat gairebé 20 anys, continua sense haver-hi un protocol com a tal per a aquest tipus de cerimònies. Què significa això? Que qualsevol cosa és possible en les bodes gais a Espanya. Així, podeu decidir adaptar-vos al protocol nupcial hetero –amb alguna petita variació lògicament– o bé decantar-vos per un protocol a mida personalitzat.
Fotografia: Andreu Doz Photography.
En el cas que la boda gai pretengui seguir el protocol nupcial hetero, els padrins i les padrines entren amb els nuvis o amb les núvies per separat i, en general, és el contraent de més edat el que entra primer i el que espera pacientment a l’altar l’arribada de la seva parella.
Fotografia: Silvia Rol
Si vol distanciar-se de les tradicions heterosexuals, són moltes les parelles gais que es decanten per la trobada prèvia. Això es basa a preparar-se i vestir-se junts per després retrobar-se a l’altar. Encara que també és freqüent que ho facin per separat i que, uns minuts abans de l’inici de la cerimònia, es trobin a soles, descobrint per fi els seus respectius looks. Un moment ple d’intimitat i molt emocionant i romàntic.
Fotografia: Marc Prades