Casarse a Catalunya

Nova Collita del Santa Clara 2023 de Celler Parató

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 62 - Compra revista lateral

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Celler Parató ha tret al mercat la nova anyada del seu singular vi negre “Santa Clara 2024”, coincidint amb l’inici de la primavera. 

La primera anyada d’aquest vi es remunta a l’any 2019 quan el celler decidir elaborar un vi mono varietal de Cabernet Sauvignon però atorgant-li un caràcter diferent:  un vi estructurat però poc tànnic, allunyat dels tocs astringents dels Cabernets joves, amb molta fruita, sense fusta, i molt llaminer en  boca gracies al seu sucre residual-natural no fermentat.

Els raïms provenen de una única vinya la: “Santa Clara”, un Cabernet Sauvignon plantat l’any 1991 en un terreny coster, de sol argilós-sorrenc, pobre en matèria orgànica i orientat a sud-oest.  Es conrea de forma ecològica des de l’any 2009 amb criteris d’agricultura regenerativa, i esta situada a Guardiola de Fontrubi a uns 280 metres d’altitud.

La verema es manual amb caixes de uns 20kg.  Després de una curosa una tria manual, es derrapat i fa una maceració pre-fermentativa en fred durant 4 dies, amb “pigeages” manuals diaris.  La fermentació a uns 18ºC duran uns 14 dies i s’atura amb fred deixant una petita part de sucre residual.

El resultat es un vi roig robí de capa mitja, en predomini d’aromes de fruites fresques tant vermelles (maduixa, pruna) com fruites negres (cirera picota, mora), i un pas per boca amable i sedós endolcit pel sucre residual natural.  Un vi que no deixa indiferent,  i que agradarà  a un ampli ventall de consumidors per la seva alegria, fruita i expressivitat.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.