Casarse a Catalunya

La llum és l’element essencial que dona forma a la col·lecció de Jesús Peiró per al 2025.

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 62 - Compra revista lateral

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Quan Merche Segarra va començar a dissenyar la nova col·lecció, va tenir una visió del moment volumètric d’una organça vaporosa.

Un gran vel subtil i transparent l’envolta. És la nòvia. Amb aquesta idea central de gestionar la llum i posar-la al servei de la silueta, va començar a enfrontar teixits pesants amb altres de més lleugers i transparents, creant noves formes que trenquen la figura per la diferència de volums entre ells. Un efecte de superposició, accentuat per la presència del vel, li va permetre una tercera dimensió de crisàlida en moviment.

Va trobar teixits que permetien el pas de la llum: devorats, brocats, filòsof; d’altres que la reflectien, com el líquid satén; i d’altres que la multiplicaven en destells i reflexos, com el tul escarxofat o la gasa brodada de vidre. Les joies, cabuts de vidres facetats, van sorgir com a element d’estilisme: els seus destells lluminosos titilen i resplendeixen anunciant l’arribada de la núvia.

En els detalls, s’avista la tendència: espatlles nus, escots paraula d’honor que tornen per quedar-se, asimetries, caigudes de llargs diferents, tirants i escots balconnet i quadrats, botons-bola, efectes 3D i cut-out. I els nous llaços, partits per cremalleres o botonadures, que divideixen un adorn clàssic de forma inesperada. Els volants floten amb puntetes i amb fils de cel·lulosa, de seda i de cotó; o s’ estructuren en ones en una núvia sofisticada i arquitectònica.

En termes gràfics, el cercle és el tema. Des del topo, que arriba de la mà de la tendència Lady, fins a les esferes de brocats i gofrats, passant pel plumetti o el caviar de glitter, apareixen en totes les mides possibles com estrelles rutilants.

La línia dels vestits es relaxa cap a volums intermedis amb talls evasé i faldilles capa, assirenades, en un exercici de patrons molt actual. Siluetes llapis es contraposen a estructures vaporoses en aquest joc essencial de la doble silueta. La col·lecció compta amb una càpsula de peces, els Separates, que permeten jugar amb l’estilisme i ofereixen a la núvia altres possibilitats de look.

LUMIÈRE és la nòvia encesa. Un revolot espurnejant de feminitat i alegria, i l’emoció continguda. La brillantor d’una gota de llum sota el vel. Arriba la núvia. El món s’il·lumina.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.