Casarse a Catalunya

Història vinícola tradicional gràcies a la Família Elias

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 64 - Compra online

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

La família Elias escriu amb el seu Celler Parató una nova narrativa en el llibre del Penedès, fusionant la tradició amb la innovació

Tot vi comença a les vinyes, on el sol i la terra tenen un paper molt important per a la qualitat del raïm. Per això, quan un vi és considerat de bona qualitat, aquesta serà determinada pel sabor i la textura final i això dependrà del raïm extret de la terra. En les vinyes Parató coneixen de bona mà quin és el secret d’aconseguir aquest sabor únic del bon vi.

La importància de cuidar les vinyes ressona en cada gota de vi, revelant la dedicació del viticultor i la riquesa del terreny. La balança perfecta entre el poder de la natura i l’experiència en el conreu captura l’ànima del sabor suprem d’un vi de qualitat.

La família Elias, propietaris del Celler Parató, coneixen com és el procés exhaustiu de la producció del vi, gràcies als més de quaranta anys de dedicació i una narrativa plena d’història.

La història vinícola de la família Elias persisteix en les mans dels quatre germans: Josep, Montse, Esther i Jordi Elias Terns, amb el compromís inquebrantable d’elaborar vins i caves d’excel·lència, exclusivament amb raïms propis cultivats amb esforç familiar.

A l’Alt Penedès, envoltat per la muntanya de Montserrat, proporciona un clima mediterrani amb estius ardents i hiverns moderats, ideal per al conreu de la vinya. Vestigis arqueològics assenyalen que molts anys enrere ja es dedicaven a la vinya en aquest racó. Les característiques geogràfiques i climàtiques i l’orientació ideal per al conreu del raïm doten cada hectàrea d’una personalitat única.

Raïms Parató

A més d’aquest terreny, el més antic i històric de la família, han anat adquirint altres terrenys amb una bona fertilitat del raïm, però poder garantir els millors fruits amb els quals produir el seu vi. Amb la ferma convicció de què un gran vi emergeix de la vinya, només els raïms més valuosos es converteixen en el cor dels seus vins i caves, on l’agricultura ecològica s’imposa com a estàndard en totes les seves propietats.

Un exemple se situa a Guardiola de Font-rubí, aquest celler compta amb una finca de 36 Ha, a la que s’anomena Can Campmany. Aquesta és la plantació més innovadora amb varietats de raïm negre com Cabernet Sauvignon, Pinot Noir i Ull de Llebre. Amb pendents suaus i terres orientades al sud-oest, emergeix com un laboratori de noves experiències enològiques.

Finca Can Campany

D’altra banda, un terreny més petit, però amb raïms més exclusius, orientat al nord-est, trobem La Fanga, amb una superfície de 15 Ha. Entre les varietats que es conreen trobem les Parellada, Ull de Llebre i Samsó. Aquesta finca està delimitada per la Riera del Romaní i el seu bosc.

Terreny La Fanga

També hi disposen de Can Respall, amb 33 Ha i la parcel·la de 10 Ha a Torrelavit, anomenada Camp Nou. Una oda a la persistència i la riquesa històrica de cada raïm que reté el pas del temps.

Finca Can Respall

Terreny Camp Nou

Germans Elias

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.