Casarse a Catalunya

Gran tancament de la gran edició de la Barcelona Bridal Fashion Week 2023

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 64 - Compra online

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Tanca una edició marcada pel salt qualitatiu en signatures participants i compradors de tot el món.

L’esdeveniment s’aferma com a referent global per a la indústria de la moda nupcial.

Barcelona Bridal Fashion Week va clausurar ahir les portes d’una brillant edició que certifica el bon moment que viu la indústria de la moda nupcial internacional, el negoci de la qual torna a enlairar amb força per l’augment de la demanda. L’esdeveniment, que ha recuperat enguany al visitant dels mercats asiàtics, aferma el seu lideratge mundial amb un important salt qualitatiu en signatures participants i en compradors vinguts de fins a 90 països.

BBFW, organitzada per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha reunit més de 350 marques, el 76% internacionals, i ha atret 21.500 visitants, un 15% més que en 2022. Entre ells, destaquen els 1.529 compradors estratègics nacionals i internacionals, convidats directament per l’organització (key buyers) per a tancar comandes en la fira.

 

En la selecció d’aquests visitants ha prevalgut el perfil qualitatiu, triant botigues multimarca i distribuïdors referents procedents de mercats en creixement com la Xina, el Japó, Corea del Sud, sud-est asiàtic i els EUA També s’han seleccionat pel seu poder de compra professionals de mercats europeus principalment Itàlia, el Regne Unit, Alemanya, França, Holanda i Portugal. El percentatge d’internacionalitat del conjunt de visitants de BBFW augmenta enguany i supera el 70%.

Segons la directora de BBFW, Albasarí Car, “aquesta edició confirma l’enlairament del mercat mundial de la moda nupcial després de la pandèmia i les seues bones perspectives de creixement, així com el posicionament de Barcelona com la cita indiscutible per a veure tendències i tancar acords comercials per la qualitat i internacionalitat de les signatures que reuneix”. En aquest sentit, la consultora Global Industry Analysts, Inc preveu que el mercat mundial de la moda nupcial tindrà una taxa de creixement constant d’un 4% fins al 2030.

Les grans marques en la passarel·la

Amb aforament complet en la pràctica totalitat de desfilades, la passarel·la de la BBFW va tornar a ser el centre de totes les mirades. Es van presentar les col·leccions de 34 dissenyadors de 15 països, entre les quals van brillar les propostes nacionals de Jesús Peiró, Pronovias, Rosa Clará, Yolancris, Sophie et Voilà, Isabel Sanchis, Lorena Formoso, Marco&Maria, Ramon Sanjurjo, Ogadenia Couture, Pedro Palmas i Lucas Balboa. A nivell internacional van desfilar The Atelier (Malàisia), Wona Concept & Eva Lendel (Ucraïna), Nicole Milano (Itàlia), Joli Poli (Vietnam), Agnieszka Swiatly (Polònia), Marylise, Rembo Styling & Carta Branca (Bèlgica), Cymbeline (França), Julia Kontogruni (Bulgària); Demetrios i Carlo Pignatelli (Itàlia); Modeca (Països Baixos), Madeline (els EUA), Madam Burcu (Turquia) o Ines di Sant (el Canadà).

En general, les marques han apostat per la lluentor i els teixits iridescents, amb brodats, pedreria i adorns de gran qualitat per a crear vestits més artesanals i personalitzats que realcen la figura femenina. Moltes col·leccions s’han inspirat en la naturalesa amb predomini dels motius florals.

 

ELIE SAAB, protagonitza la Barcelona Bridal Night

El plat fort de BBFW23 va ser la desfilada de la casa d’alta costura ELIE SAAB que va triar l’esdeveniment barceloní per a presentar per primera vegada i en exclusiva mundial la seva col·lecció bridal sobre una passarel·la. Va ser durant la Barcelona Bridal Night celebrada en el Museu Marítim i davant més de 450 persones quan es van veure els 30 outfits, 8 d’ells creats expressament per a l’ocasió de la col·lecció “A sense of wonder. Spring 2024” inspirada en els regnes en flor de l’artista japonés Katsushika Hokusai. La marca libanesa també ha participat en la fira comercial compartint la “Showroom Area’, la zona del saló reservada a les grans marques internacionals, amb les també libaneses Tony Ward i Zuhair Mureu, Jenny Packham (el Regne Unit), Stephane Rolland (França) i Inés di Sant (el Canadà).

Premis per al millor de la moda nupcial

BBFW ha estrenat enguany els seus propis premis per a reconéixer els millors dissenys, col·leccions, talent i trajectòria en moda nupcial i posar en valor la sostenibilitat, la innovació, l’art i la qualitat. Així en els primers Barcelona Bridal & Fashion Awards van resultar guanyadors Vivienne Westwood pel millor vestit de núvia, la col·lecció de núvia de Viktor & Rolf Mariage, la de nuvi de Carlo Pignatelli, els dissenys de còctel de Cortana, el vestit de festa sostenible d’Isabel Sanchis, la campanya d’imatge de Monvieve, el talent emergent de Nicole & Felicia Chang i la trajectòria professional del dissenyador de moda Professor Jimmy Choo OBE, director creatiu de The Atelier Couture. Es va entregar un guardó especial com a ambaixador de marca estratègic a l’empresari Yew Loh, CEO d’aquesta signatura de Malasi.

La setmana dedicada a la moda per a núvia, nuvi, festa, cerimònia i complements tornarà del 17 al 21 d’abril de 2024 a Fira de Barcelona per a presentar les noves col·leccions de moda nupcial per a la següent temporada.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.