Casarse a Catalunya

L’anunci del compromís

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 64 - Compra online

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

El nuvi ja ha fet el gran pas de demanar matrimoni a la seva xicota i, a partir d’aquí, un cop dit el primer “sí”, comença l’organització de tot el que comporta el casament. 

No hi ha una tradició més arrelada al nostre país que la de celebrar l’anunci del compromís de la parella, si bé es cert que, d’un temps ençà, s’ha posat encara més de moda. Per als qui no sapigueu què és, es tracta d’una celebració en la qual el noi demana la mà de la seva xicota al pare d’ella. Antigament, era un bon moment per poder conèixer-se ambdues famílies, si encara no havia sorgit l’oportunitat. Durant la celebració, la família del nuvi sol regalar un anell a la núvia, i la de la núvia, un rellotge al nuvi.
Però t’has parat a pensar en com organitzar aquest esdeveniment? A continuació t’expliquem tot el que necessites saber perquè tot surti a la perfecció.

Tradicionalment, la petició se celebrava amb una sola intenció: el nuvi havia de demanar la mà de la seva parella al pare de la núvia per oficialitzar el compromís. En l’actualitat, les coses han canviat una mica, però la intenció ve a ser la mateixa. Es tracta d’un moment exclusiu de la parella, en el qual comparteix la seva felicitat amb els familiars i els amics més propers. És cert que cada cop són més les parelles que no dubten a fer aquesta celebració, sobretot perquè és el moment perfecte perquè les dues famílies estrenyin llaços i es coneguin amb més profunditat.

Sol ser habitual preparar un sopar en què pares i germans siguin presents, i que després s’hi acabin unint els amics més propers. A més, també pot tractar-se d’un bon moment per ajuntar aquells que no podran assistir al casament, per fer oficial la data de l’enllaç i també per entregar les primeres invitacions.

Com organitzar-la?
Aquesta és la gran pregunta i el que més porta de cap tota parella que vol celebrar-ne una. Les opcions són infinites. Es pot oferir un còctel o un sopar a casa d’algun dels pares dels nuvis, celebrar un dinar més desenfadat al camp o a la platja… El que és ideal, i evita molts maldecaps, és contractar un càtering perquè pugui servir els àpats i que tothom pugui gaudir del moment sense preocupar-se de res més. A més, serà única i exclusivament la parella l’encarregada d’escollir com vol que sigui l’anunci del seu compromís. La finalitat principal és la de poder gaudir d’una estona d’allò més agradable en el preàmbul del casament.
La formalitat només dependrà de la parella i amb ella anirà el codi, també, de vestir. Si és una celebració formal, els homes hauran d’anar amb vestit fosc i les dones lluiran un vestit de còctel. Si, pel contrari, es tracta d’una celebració més desenfadada, els homes podran lluir un pantaló i una camisa de vestir i les dones un vestit o peces més informals. Tot quedarà sota el criteri dels nuvis.

Quan celebrar-la?
L’organització d’un casament sol fer-se amb força temps, habitualment amb un any o any i mig d’antelació, i són moltes les coses que cal tancar abans del gran dia. Per això es pot celebrar amb 3 – 6 mesos d’antelació. És importantíssim fer-ho en una data prudent abans de l’enllaç, per tal que ambdues celebracions no se solapin i, sobretot, per evitar imprevistos d’última hora.
Segons del mes en què decidiu fer aquesta festa, tindreu unes opcions o unes altres a l’hora d’organitzar-la. Si és durant els mesos de fred, podeu celebrar-la en un espai tancat i amb una decoració apropiada per a l’època de l’any. D’altra banda, si decidiu celebrar-la durant la primavera-estiu, les opcions solen ser més àmplies, perquè podeu fer-ho en espais completament oberts, com a una terrassa o un jardí. Tot dependrà, també, del tipus de festa que vulgueu oferir.
És una festa que fa especial il·lusió de celebrar a les parelles, que solen gaudir molt de cada moment i no poden sentir-se més felices d’estar rodejades d’aquells qui més estimen per celebrar l’amor.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.