Casarse a Catalunya

Barcelona Bridal Fashion Week, compromesa amb l’entorn social i mediambiental

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 64 - Compra online

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Peties accions generen grans canvis. Barcelona Bridal Fashion Week (BBFW) fa seu aquest lema posant el seu granet de sorra perquè la seva celebració, entre el 19 i 23 d’abril, tingui un impacte positiu en l’entorn.

Així, fidel al seu manifest, el saló líder internacional de moda nupcial de Fira de Barcelona es compromet amb la creació de valor social i amb impulsar la sostenibilitat estrenant iniciatives entre les quals destaquen la col·laboració amb la Fundació Ared, que treballa amb persones en risc d’exclusió social, i diverses mesures encaminades a reduir la petjada ambiental de l’esdeveniment.

En el marc d’aquest compromís, una de les noves accions d’enguany és l’acord aconseguit amb la Fundació Ared, que presideix la model Judit Mascó i que des de fa quasi 30 anys forma, empra i acompanya en la seva integració laboral a dones en situació de vulnerabilitat. BBFW ha encarregat al taller de confecció de la fundació el disseny i fabricació de les samarretes del staff i les tote bags que es reparteixen com pack de benvinguda exclusiu a compradors, influencers i altres convidats. 

La directora de BBFW, Albasarí Caro, explica: “Aquest complement tèxtil és un dels elements que visibilitza la responsabilitat social del nostre saló, que confia en proveïdors de proximitat com la Fundació Ared, l’activitat de la qual té una repercussió molt positiva en la comunitat, ajudant a persones vulnerables i dinamitzant l’economia local”. “El nostre objectiu –afig–, és teixir aliances i complicitats amb empreses i entitats vinculades al món de la moda i promoure, des del nostre esdeveniment, la producció i consum responsable, la reducció de les desigualtats i la cura del medi ambient”. 

Per part seva, Judit Mascó subratlla: “en la Fundació Ared creiem en les noves oportunitats i l’acord amb BBFW les amplia, ja que no sols potencia la labor del nostre taller de confecció especialitzat en la fabricació de productes tèxtils de qualitat, km0 i amb impacte social, sinó que ens permet donar a conéixer el nostre treball a altres empreses i persones que comparteixen els nostres valors i vulguin col·laborar per a millorar la qualitat de vida de les dones que atenem”.

En aquest sentit, la Fundació Ared tindrà presència a BBFW per a difondre la seva missió vinculada a les segones oportunitats, la formació, l’acompanyament integral i la inserció laboral de dones en risc d’exclusió social. Així mateix, aquesta visibilitat arribarà també a la gala dels Barcelona Bridal Fashion Week Awards, premis que reconeixen l’excel·lència en diferents àmbits de la moda nupcial, i que serà presentada per la mateixa Judit Mascó. 

Esdeveniment més sostenible

Des d’aquesta edició, BBFW també fa un salt cap a la sostenibilitat, sumant noves accions de responsabilitat social en la seva dimensió mediambiental per a aconseguir mitigar l’impacte de la seva celebració en l’entorn. Per això, emprarà moqueta reciclada, reutilitzarà materials i mobiliari de la passarel·la i zones comunes o bé els retornarà al proveïdor perquè tinguen una segona vida; reduirà el plàstic d’un sol ús en les zones de restauració; disminuirà el consum de paper imprés, mitjançant la digitalització de processos; el marxandatge serà de tèxtil sostenible; i per a evitar el desaprofitament alimentari donarà els excedents de menjar i beguda a l’ONG “Nutrició sense fronteres” que els distribuirà entre entitats socials de la capital catalana. 

Al mateix temps, la BBFW també s’envolta de patrocinadors alineats amb la sostenibilitat com és el cas de Perelada, el primer celler europeu a rebre la certificació LLEGIU® Gold Certification en aquest àmbit, i la marca cosmètica reconeguda pel seu ADN sostenible Kevin Murphy. El saló també aposta pel desenvolupament de l’artesania Km0 com és el cas dels trofeus dels Barcelona Bridal Fashion Week Awards a càrrec de la signatura valenciana Estudi Com

Finalment, ja en el terreny de la conscienciació, BBFW acollirà una exposició de teixits naturals i ecofriendly de la mà de IED per a presentar al sector bridal solucions innovadores, dissenys, materials reciclats, avançats o tradicionals per a promoure una moda més sostenible.

Barcelona Bridal Fashion Week, saló referent internacional en moda nupcial, està organitzat per Fira de Barcelona amb el suport del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya. L’edició d’enguany tindrà lloc en el recinte firal de Montjuïc del 19 al 23 d’abril, iniciant-se amb la passarel·la i seguint amb la fira comercial. L’esdeveniment presentarà les col·leccions bridal i de cerimònia tant de grans signatures com de talents emergents de més de 30 països a compradors i retailers de tot el món.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.