Casarse a Catalunya

SEYCHELLES

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 64 - Compra online

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Situat en el cord ver de l’Índic, l’arxipèlag de les Seychelles posseeix l’encant de la natura salvatge.

Text i fotos: Sergi Reboredo

Cau de comerciants àrabs i amagatall de pirates, les Seychelles, a l’est d’Àfrica, emergeixen a ulls del visitant com la gran explosió de vegetació salvatge de l’Índic. Descrites com el jardí Original de l’Edèn pels seus cocos de mar, palmeres de tija masculina i fruit femení, aquests paratges de platges blanques amb ratpenats enormes, es mostren com un paratge indòmit, de postal. Un lloc amb el que tots somiem visitar alguna vegada.

Una bona opció per a conèixer-ho a fons és embarcar-nos durant tota una setmana en el “Pegasus” de la naviliera Variety Cruises. Un creuer renovat l’any 2016 i amb capacitat per a, únicament, 44 passatgers distribuïts en 21 cabines. Això el fa encara més exclusiu. Ja se sap, viatjar en creuer pot ser una experiència d’allò més cool. En aquest cas, l’estil i la classe estan més que garantits.

 

L’aventura comença en arribar a Mahé, la més gran de les 115 illes que componen l’arxipèlag. Abans d’embarcar-nos però, convé visitar els llocs més emblemàtics de Victoria, la seva capital. Destaquen el mercat, el temple hindú, la Catedral anglicana de St. Paul i la Torre del Rellotge construïda l’any 1903 en honor a la reina Victòria.

Malgrat ser independents de la Gran Bretanya des de 1976, encara conserven diversos costums que es barregen amb el gust de l’estil crioll, amb les seves gents abillades de colors virolats. A més destaca també la barreja de races en una població que arriba als 95.000 habitants. Resulta curiós recórrer les seves cases de fusta i tons clars d’estil colonial  que avui conviuen amb les noves edificacions.

La primera parada és l’illa de St Anne, on es fa nit. Aquest enclavament va ser el primer Parc Nacional Marí de l’oceà Índic. L’endemà, es posa rumb a l’illa de Curieuse. Com a dada curiosa, aquesta illa va ser una colònia de leprosos que avui dia s’ha convertit en la llar d’unes 300 Tortugues Gegants d’Aldabra. Això fa que ningú marxi del lloc sense el seu selfie corresponent sempre sent molt respectuosos amb elles i la fauna que les envolta.

 

Les platges de Curieuse són també un paradís per a diferents espècies de tortuga marina, fonamentalment la tortuga laud que ve a pondre ous a aquesta illa com ho fan també a la veïna illa de Cousin. Un sender d’1,5km voreja la platja cap al nord fins a arribar a Anse Badamier. Allà es pot anar al centre de recerca del projecte de Conservació de les tortugues, lloc on serà el pròxim punt d’embarcament.

La veïna illa de Cousin serà la següent parada i és un autèntic refugi per a milions d’ocells. És propietat de la Royal Society for Nature Conservation, i està catalogada com a reserva natural des de l’any 1968. El toc-toc de les Seychelles, la tinyosa comunica, els frarets foscos, els xatracs rosats (un dels símbols de les Seychelles) i el sutge, són ocells autòctons que es troben al paradís de Cousin. Refugi també de dragonets i de tortugues gegants.

Per tal de preservar el delicat equilibri d’aquest patrimoni natural d’excepció, les autoritats de les Seychelles limiten l’accés a l’illa, accessible només als matins de dilluns a divendres. Els passatgers del Pegasus entren dins del nombre limitat de turistes que poden tenir aquest privilegi.

A Praslin, llar del papagai negre, s’arriba el tercer dia de navegació. En aquesta illa destaca, sobretot, la Reserva Natural de la Vall de Mai, declarada Patrimoni de la Humanitat. El recorregut es realitza en una hora i és com un brot d’explosió salvatge. La naturalesa emmagatzema, en mig d’un aroma espectacular, arbres mil·lenaris de formes perplexes. El sol amb prou feines aconsegueix penetrar entre la bardissa. Les ombres de la gegant selva impressionen res més posar un peu a la vall. En les seves palmeres creix el coco-de-mer, un fruit poc comú, amb forma de pelvis femenina i sinònim de les illes Seychelles. No en va, la seva silueta és la que s’estampa al passaport res més arribar al país.

És en el mateix Praslin on se situa la platja d’Anselazio. És considerada una de les més boniques del món i no és d’estranyar. Les seves formacions rocoses fan que sigui única i espectacular. Cal recórrer-la fins a arribar al final, on se situa la cala més bonica. Comença amb un ampli arenal que es va estrenyent fins a aconseguir una piscina natural perfecta.

L’endemà prenem terra a l’illa d’Aride. Es tracta d’una altra reserva natural que alberga gran quantitat d’ocells i en la qual destaquen, sobre tot, els seus penya-segats. Alguns d’ells arriben als 150 metres d’altitud. Una sendera voreja l’illa que està totalment deshabitada. En aquest paratge creix la gardènia de Wright, endèmica d’aquesta illa. 

El cinquè dia de navegació s’arriba a l’illa Feliciti. El nom augura ja un bon començament. Les seves aigües són cristal·lines i la naturalesa que l’envolta encara es conserva en estat pur. Moltes tortugues marines ronden per la costa i això fa que la possibilitat de fer snorkel es converteixi en una aventura inoblidable. L’illa també va ser l’enclavament triat per la cadena hotelera Six Senses per a establir el seu hotel. Es tracta d’un autèntic edèn, un lloc paradisíac que va ser dissenyat per l’arquitecte Richard Hywel Evans de l’estudi RHE a Londres. Va crear un complex d’arquitectura contemporània amb interiors que es complementen a la perfecció amb l’ambient i l’entorn de l’illa. Va apostar, tant per la construcció com pel mobiliari, per un ús controlat de color i moviment, de línies senzilles i netes tot d’acord amb la flora i fauna de colors vius que caracteritza el lloc.

Les habitacions de gairebé 200 metres quadrats, són increïbles. Totes tenen vistes al mar i una piscina privada a més d’altres luxes a l’abast de molt pocs. Pel que fa a l’aspecte gastronòmic el ressort compta amb una selecció de bars i restaurants on es poden degustar els millors productes locals provinents d’horts ecològics, d’influència africana, anglesa i francesa, tot en un ambient relaxat i distès. És, sense cap mena de dubte, el millor hotel de les Seychelles.

El dia abans de tornar a Victoria el passem a La Digue. Aquí el temps sembla haver-se detingut. No circulen els cotxes, només les bicicletes i algun carret de golf. Aquesta illa, està protegida per esculls de coral, i les masses de gegantesques roques que voregen la seva costa. És en aquest paratge on es troba la platja d’Anse Source d’Argent, potser és la més bonica del món. Travessant una gran hisenda on encara es conrea la vainilla i s’enforna el coco per a convertir-lo en copra i extreure el seu oli, s’arriba a aquesta platja. En ella les roques de granit, capritxosament polides, semblen monòlits caiguts d’alguna seqüència de “A Space Odissey”. Un somni que és relativament assequible (més de 4.000 espanyols van gaudir d’aquesta fantasia l’any passat); perquè envair la infinita puresa de les illes exteriors com l’atol Aldabra (el major del planeta, declarat també Patrimoni de la Humanitat) continua sent un somni impossible de fer realitat.

GUIA PRÀCTICA

Amb Condor a Seychelles. La línia aèria alemanya, fundada el 1956, ofereix fins a dos vols setmanals a les illes Seychelles des de Barcelona, Madrid, Bilbao, València i Palma amb una còmoda escala a Frankfurt.

Una vegada a Mahé, la major de les illes, s’ofereixen vols a Praslin, la segona illa en grandària de l’arxipèlag. Servei de qualitat, calidesa i confort són la carta de presentació dels vols de llarga distància de Condor. La seva xarxa està formada per més de 80 destins. http://www.condor.com/es

CLIMA

Les estacions de les Seychelles estan definides pel principi i el final dels vents del sud-est que normalment bufen de maig a octubre. La resta de l’any les illes reben la visita dels monsons, amb les seves pluges, especialment, al gener.

És a Mahé i a Silhouette on més plou. Gener és el mes més humit, mentre que juliol i agost són els més secs.  La temperatura fluctua entre els 24ºC i 31ºC i la humitat gira entorn el 80%.

ON DORMIR

Six Senses Zil Pasyon, www.sixsenses.com, fidel a la seva filosofia de crear experiències excepcionals en llocs d’increïble bellesa i sempre amb la responsabilitat mediambiental.

El ressort està format per 28 luxoses viles i 17 residències privades a l’illa. Cadascuna de les viles (n’hi ha fins a 4 tipus diferents) ofereix gran privacitat, espai i comoditat ja que es troben situades en un ampli terreny envoltades de vegetació tropical, amb vistes al mar i a una piscina privada. Hi ha viles d’un o dos dormitoris que van des dels 200 fins als 500 metres quadrats.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.