Casarse a Catalunya

El llenguatge de les flors

  Temps de lectura: 3 minuts

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 62 - Compra revista lateral

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Et donem els tips més importants sobre flors per confeccionar el ram dels teus somnis.

Roses, peònies, tulipes… Existeixen nombroses flors amb les quals elaborar un ram de núvia, de la mateixa manera que hi ha moltes opcions a l’hora de triar les sabates o de les invitacions de noces. En principi, el ram de núvia sol ser el toc de color que destaca sobre el blanc del vestit.

A l’hora de triar les flors i els colors, s’ha de tenir en compte l’estil de vestir de la núvia i la decoració de tot el que englobarà el casament, per tal d’ aconseguir l’equilibri. S’ha de tenir molta cura, el ram no ha de ser igual a la decoració com per exemple dels centres de taula, ja que aquest ha de combinar amb la decoració però distingir-se i diferenciar-se d’ella.

Loving the flowers

El ram de núvia té molt de protagonisme en un casament, ja que és present en els moments claus de l’enllaç. A l’hora de triar-lo, has de valorar el tall i l’estil del vestit de núvia. T’ajudarà a aconseguir el look que busques per al teu gran dia. Com més elaborat sigui el vestit de núvia, més senzill haurà de ser el ram i viceversa. Si ets menuda i no gaire alta és millor que et decantis pels rams de núvia petits, mentre que pel contrari et recomanem els més grans.

Més enllà dels seus inicis, la realitat és que aquesta tradició del ram s’ha mantingut com a indispensable en les noces des de llavors, adaptant-se a les tendències i modes. Encara que, potser t’agradarà saber que les flors del teu ram també poden enviar un missatge. Al llarg dels segles, les flors s’utilitzaven com un llenguatge propi, tenint cadascuna d’elles un significat. Per exemple, una de les més utilitzades per a les núvies són les roses. Una flor que en el sector nupcial es relaciona amb l’amor i la passió. Es a dir, si llueixes una dotzena de roses, segons el llenguatge tradicional floral, estàs dient que el teu amor és complet. Si optes per mitja dotzena, que el teu amor no para de créixer, les de color groc simbolitzen l’alegria i les blanques un amor per a tota la vida.

 

 

Laura Riera

Dos más en la mesa

Els rams posy, bonche o clutch es caracteritzen perquè les seves tiges es subjecten amb una cinta, una tela bonica, unes puntes antigues, un mocador d’herència familiar o, fins i tot, amb un tros del mateix teixit amb el que s’ha confeccionat el vestit de núvia. Aquest ram és molt comú avui dia i admet tot tipus de flors. Gairebé qualsevol vestit de núvia encaixa amb ell, encara que amb els que es sol combinar és amb els de tall sirena, ja que els complementen perfectament per la seva senzillesa, així com amb els vestits de núvia curts.

Els rams silvestres són informals i ideals per a núvies senzilles però amb molt d’estil, es distingeixen per ser econòmics i marcar tendència. Perfectes en noces campestres o d’estil vintage. Qualsevol flor de temporada és ideal per a confeccionar aquest tipus de ram, que combina a la perfecció amb vestits de núvia senzills, desenfadats, amb molta caiguda i amb un toc boho chic

Els rams en cascada estaven una mica oblidats, tot i que actualment comencen a veure’s de nou. El principal avantatge d’aquests dissenys és que, gràcies a la seva marcada verticalitat, allarguen òpticament la figura. Aquests rams solen utilitzar-se en casaments d’estil clàssic i combinen amb vestits de núvia de tall princesa o amb generosos volums en la faldilla i la cua.

 

Zinnia 

Loving the flowers

Els rams asimètrics mostren una estètica desestructurada que es distingeix perquè no adopta una forma definida, encara que la posició casual de cada flor està molt pensada per a aconseguir un efecte final d’aparent caos. En els rams asimètrics són preciosos els colors pastel, sobretot roses i nudes, perfectes per a acompanyar vestits de núvia amb poc cos o de teles amb molta caiguda.

Una de les majors tendències és triar algun element diferent a les flors per a complementar el ram com per exemple les plomes de paó. També pots incorporar pedres, cristalls o perles.

Flowers by Bornay

Herbs Barcelona 

Les dames d’honor cada vegada són més populars en les noces, així que si vols que t’acompanyin, cal no oblidar-se dels seus rams. Es pot optar per fer rèpliques en miniatura del teu ram o fer-ne un de similar en un color diferent. Seran les millors aliades per donar-li alegria i moltíssim color a la celebració. Una altra alternativa per les dames d’honor serien les polseres de flors que encara que manquen de la simbologia associada al ram de núvia, són opcions còmodes i lleugeres resultant igual de vàlides.

Finalment, entre el més nou cal incloure així mateix als hoop bouquets. Unes composicions amb forma d’arc o corona floral que destaquen tant per la seva vistositat com per la seva comoditat d’ús. I és que a més de portar-los agafats de la mà, te’ls pots penjar del braç i donar el toc distintiu.

 

 

Loving the flowers

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.