Casarse a Catalunya

Namíbia, país de contrastos

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 62 - Compra revista lateral

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Un viatge a Namíbia és una de les experiències més extraordinàries que es poden viure.

Un verdader país de contrastos, en què, a molt poca distància, pots estar al desert, gaudint d’unes dunes meravelloses, fent un safari per algun dels seus parcs nacionals, visitant una tribu ancestral o bé davant del mar veient lleons marins.

Tot concentrat a un mateix país, amb una infraestructura hotelera de primer nivell, amb uns lodges ben cuidats i íntims, gaudint d’una bona gastronomia.

Hi ha una sèrie de llocs que són imprescinbibles de veure, i que recomanem a tots els que visiteu aquest paús de contrastos.

KAOKOLAND

En aquesta zona del país, tindreu l’oportunitat de participar en les activitats que ofereix el Lodge: excursions per la zona, caminades o visita dels poblats himba, i amb una actitud respectuosa, podreu profunditzar en la seva cultura i comprendre com encara existeixen vestigis d’una forma de viure molt remota.

Un dia inoblidable en un dels racons més inhòspits del continent africà, replet d’emocions.

ETOSHA

En aquest parc nacional, podreu gaudir d’un safari fotogràfic per la reserva i observar les diverses espècies animals que van alternant els abeuradors naturals per saciar la seva set. Normalment el safari a través del parc nacional es realitza amb els propis vehicles del Lodge.

Etosha deu el seu peculiar paisatge a Etosha Pan, una àmplia zona de baixa depressió formant llacunes salades seques. Allà es poden veure molts animals, destacant: elefants, girafes, rinoceronts, lleons i la gasela saltarina coneguda com springbok.

El Parc Nacional Etosha es troba situat al nord de Namíbia, 350 km al nord de Windhoek i 120 km al sud de la frontera amb Angola. Va ser establert al 1975, malgrat que des de 1907 era un espai protegit com a reserva de caça. Al 1995, les zones d’Etosha Pan, el llac i part del riu Cuvelai, amb una superfície de 6.000 km2 van ser inscrites entre els llocs Ramsar (Aiguamolls d’Importància Internacional). El parc té una superfície de 22.270 km2, tot i que fins 1960 havia sigut de 100.000 km2 però la pressió de la població de la regió va obligar a restringir la seva mida fins a l’actual.

Etosha, “Gran Lloc Blanc” en idioma owambo, deu el seu nom al gran llac (Etosha Pan) que cobreix el 25% del parc i que apareix blanc durant l’estació seca a causa de la gran concentració de sal. Forma part de la depressió del Kalahari que es va formar va 1.000 milions d’anys. El riu Kunene que alimentava al llac Etosha fa milers d’anys va canviar el seu curs i avui Etosha és alimentat estacionalment per petits rius com Oshigambo, Ekuma o Cuvelai. Els hàbitats inclouen les depressions que s’inunden en època de pluja (oshanas), sabana de palmera, boscos, i sabana seca d’arbust. S’han catalogat 114 espècies diferents de mamífers, 340 espècies d’aus, 110 espècies de rèptils, 16 espècies d’amfibis i una sola espècia de peix. Durant l’època de plujas Etosha Pan atrau esbarts impressionants d’aus incloent flamencs i altres aus camallargues.

SWAKOPMUND

Està considerat el centre vacacional més important de la costa Namíbia. Subjecte a les condicions climatològiques, podrem sobrevolar sobre la costa abans d’arribar a Swakopmund, on habita una de les colònies més importants del lleó marí del Cap.

La Llacuna de Walvis Bay està considerada com l’aiguamoll d’aus costeres més important de l’Àfrica Austral.

Un cens d’aus realitzat al 1998 va mostrar que aquesta llacuna és un refugi per 70.000-120.000 aus a la seva ruta migratòria natural des de i cap a l’Àrtic. A la llacuna es poden observar aus camallargues com el flamenc major, el flamenc menor i el poc comú pelicà blanc.

Recomanable l’excursió que ens porta cap al port de Walvis Bay, i d’allà es surt a la cerca de foques i dofins en un mini creuer per la llacuna protegida de Walvisbaai fins Pelican Point on podrem veure el sigil·lós vol dels pelicans.

 

SESRIEM

Aquest és el verdader desert del Namib. L’ideal és arribar allà, sobrevolant el litoral namibi per irrompre al mantell màgic que formen les dunes de Sossusvlei.

És recomanable per la tarda, iniciar la nostra activitat a primera hora per no perdre’s l’impressionant posta de sol al desert.

Totalment diferent és el color del desert amb els primers raigs de llum, on s’ha d’anar cap a les dunes de Sossusvlei. Ascendir a una de les dunes ens donarà una gran perspectiva sobre l’immens mar de sorra vermellosa que ens envolta. El color vermellós de les dunes és degut a les sorres del Kalahari, que contenen alts percentatges de ferro.

Conegut internacionalment com el somni de qualsevol fotògraf, Sossusvlei és un conjunt de dunes monumentals, les més altes de les quals mesuren 325 m des de la base fins al cim. Aquestes dunes van ser formades per vents multidireccionals, i les més altes es troben allà on el riu Tsauchab desemboca a llacuna seca. Quan plou suficient, el riu Tsauchab omple la llacuna principal, fet que atrau flamencs i altre aus aquàtiques. A l’entrada de Sossusviei es  troba el canó de Sesriem. El parc nacional de Namib-Naukluft amb aproximadament 50.000 Km2 està situat a la costa atlàntica del país. Té dues zones diferenciades: una vasta extensió de sorra i dunes coneguda com el desert del Namib i una altra, al nord, on el paisatge canvia dràsticament, amb grans extensions de pastures.

 

Cada Viatge es pot fer a mesura dels gustos i necessitats de cada parella.  Atlantida travel disposa d’un equip d’experts en aquest i altres destins. el més important, especialment en aquesta època post-covid és posar-se en les mans d’una agència que pugui oferir seguretat i solvència..

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.