Casarse a Catalunya

La dolce vita italiana

  Temps de lectura: 4 minuts

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 62 - Compra revista lateral

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Ondulants turons verds, paisatges pintorescos, suculenta gastronomia i bressol del renaixement, la Toscana està considerada com una de les destinacions de somni.

Text i fotografies de Sergi Reboredo

Cada corba de la carretera dona pas a impressionants vistes, noves ondulacions dels camps verds, fileres de xiprers, i pobles sobre el cim dels turons que sovint se’ns escapen darrera del retrovisor. De fet, en aquesta terra hi ha més llocs reconeguts per la UNESCO que a tot Austràlia o a Sud-àfrica. Set localitats toscanes han estat designades Patrimoni de la Humanitat: el centre històric de Florència (1982); la plaça de la Catedral de Pisa (1987); el centre històric de San Gimignano (1990); el centre històric de Siena (1995); el centre històric de Pienza (1996); la Val d’Orcia (2004), i les Viles i Jardins dels Medici (2013). Es considera el lloc de naixement del Renaixement italià i ha estat la llar de moltes figures influents a la història de l’art i la ciència. A més, té museus molt coneguts com els Uffizi i el Palau Pitti.

Alguns pobles del camp encara conserven la sensació toscana de Borgo, brindant la base perfecta per a la relaxació reparadora després d’un dia d’excursió o d’un dinar llarg. Són moltes les activitats que ofereix l’enclavament: senderisme, ciclisme, cursos de cuina, degustació de vi i d’oli d’oliva estan a l’ordre del dia, tot i que simplement puguem limitar-nos a gaudir de les vistes amb un llibre a la mà i una copa de Monterosola . Aquesta és sens dubte la dolce vita italiana.

Florència, bressol del renaixement

Florència és la capital de la Toscana i la localitat més poblada, amb 369.745 habitants. És una de les ciutats més màgiques de tot Itàlia i el lloc de naixement de l’art renaixentista, a més de ser una de les destinacions més romàntiques del món. Florència és el material del que estan fets els somnis. Des del Duomo fins al Ponte Vecchio, interminables llocs màgics en caure el sol.

La Catedral de Florència, coneguda com a Santa Maria del Fiore, està reconeguda com l’obra arquitectònica que va desencadenar el Renaixement. Els fonaments del treball de construcció van començar el 1296 i van trigar més de 140 anys a completar-se. Increïblement, la seva estructura icònica es va construir sense l’ús de bastides.

El Ponte Vecchio és el pont més antic de Florència, conegut per les botigues de tons pastís que s’aferren a la riba del riu Arno. Un passeig costerut fins a Piazzale Michelangelo ofereix als visitants de la ciutat una de les vistes més espectaculars de la Toscana urbana, amb el distintiu Duomo de la Catedral de Florència dominant l’horitzó. Per recobrar forces després de la visita a la ciutat, res com degustar una Bistecca alla Fiorentina (filet florentí) tallat tradicionalment del llom de bou de raça Chianina, conegut pel seu excels sabor.

Antica Torre Via Tornabuni

Ubicada en un dels carrers més exclusius de Florència, ‘Via Tornabuoni’, és una mansió històrica veritablement encantadora. A la façana, destaca una torre medieval que data del segle XIII. L’Antica Torre Tornabuoni és una de les propietats més luxoses de Florència. Amb una categoria de 5 estrelles, ofereix allotjament de luxe al mateix centre d’aquesta ciutat notable. Està ubicada a Via Tornabuoni, un dels carrers comercials més prestigiosos de Florència, famosa per les seves luxoses botigues com Gucci, Salvatore Ferragamo, Ermenegildo Zegna, Tiffany, Montblanc, Giorgio Armani i Dior, cosa que permet als visitants l’oportunitat única de descobrir la veritable essència del luxe modern al cor de Florència.

Hotel Le Fontanelle

Situat al bell mig dels ondulants turons de Chianti, es troba un dels resorts rurals més exclusius d’Itàlia, l’Hotel Le Fontanelle. Un refugi rural immaculadament restaurat en allò que fos un antic poble abandonat del segle XIII. Ubicat en dues hectàrees de terreny, ofereix als seus hostes una hospitalitat inoblidable d’un 5 estrelles al cor de la Toscana.. A les seves instal·lacions, els hostes trobaran un saló bonicament moblat, biblioteca, bar, restaurant a la carta, gimnàs, piscina panoràmica a l’aire lliure i una col·lecció exclusiva de luxoses habitacions i encantadores suites. A més de l’edifici històric, l’Hotel Le Fontanelle també ofereix allotjament exclusiu a Villa Il Mandorlo, una bella dependència renovada situada a només cinc minuts a peu de l’àrea principal.

Monterosola

Monterosola és una elegant finca vinícola de propietat privada al cor de la campanya toscana. Situada impressionantment entre les mundialment famoses regions vitivinícoles de Chianti i Bolgheri, la majestuosa propietat de pedra de 5 plantes de Monterosola és a poca distància amb cotxe de la llegendària ciutat de San Gimignano, situada a dalt d’un turó. Les vistes des de Monter Osola són realment encantadores i tenen interminables turons, vinyes, oliverars i boscos centenaris que s’estenen per l’horitzó fins on arriba la vista. Monterosola és un dels millors cellers contemporànies de la Toscana que produeix vins excepcionals i guardonats que encarnen el caràcter magnífic d’aquesta antiga terra.

Dimora Palanca

Al cor de Florència, a Via della Scala, hi ha una propietat veritablement elegant que ofereix un allotjament excepcional de 5* a només uns minuts dels monuments més històrics de la ciutat. Una vila del segle XVIII bellament restaurada, Dimora Palanca ha estat vinculada a les arts durant molts anys i aquest vibrant patrimoni artístic està clarament representat a tota la propietat. Respectant les arrels artístiques i la impressionant herència florentina, Dimora Palanca acull una col·lecció de més de cinquanta peces d’art contemporani de l’artista toscà Paolo Dovichi.

Viareggio i el Plaça e de Russie

Viareggio, situat al litoral de La Toscana, es troba a una hora i mitja amb tren de Florència i suposa la base perfecta per explorar Cinque Terre, una franja de ciutats costaneres de segles d’antiguitat situada a l’escarpada Riviera italiana.

Situat al cor del districte costaner Art Nouveau de Viareggio, l’Hotel Plaza e de Russie és un sofisticat hotel de disseny de 5 estrelles afiliat a l’associació Relais & Chateaux. Un palau elegant amb vistes al mar, que ha estat completament redissenyat en una combinació magistral de disseny contemporani i encant cosmopolita. El seu xef Luca Landi, ha estat un apassionat de la cuina i de trobar una delicada harmonia als sabors des que era un nen. El 2003, va començar a crear nous sabors de gelat, com el seu gelat salat amb què va guanyar la Copa del Món de Gelat. Va obrir el Ristorante Lunasia el 2004 i va obtenir la seva primera estrella Michelin el 2011.

Com arribar-hi

Una de les maneres més ràpides d’arribar a la Toscana és evidentment l’avió. Els principals aeroports de Toscana són l’Amerigo Vespucci de Florència i el Galileu Galilei de Pisa. Diverses companyies aèries connecten nombroses ciutats d’Espanya amb aquests aeroports de Toscana: Barcelona, Madrid, Màlaga, Santiago, Sevilla o Bilbao. Cal tenir en compte que els retards i cancel·lacions de Vueling a l’aeroport de Florència són una constant.

Clima

El clima de Toscana és fred a l’hivern i calorós a l’estiu, per això potser els mesos de primavera i tardor són els millors per viatjar. Les temperatures màximes a l’hivern poden arribar als 12º i les mínimes als 2º. A la zona costanera les temperatures són mediterrànies, mentre que a l’interior a l’estiu són altes i a l’hivern baixes. Els vents són únicament forts a la zona del litoral. Les pluges són més abundants al llarg de l’any que a altres indrets d’Itàlia, però sobretot a la tardor, concretament al mes de novembre.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.