Casarse a Catalunya

Paris impulsa la moda íntima: el nou feminisme i els teixits naturals

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 64 - Compra online

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Les marques i les botigues de moda íntima tenen marcat al calendari el tercer cap de setmana de gener.
És el cap de setmana que es porta a terme el Salon International de la Lingerie a Paris, un esdeveniment que defineix les tendències de moda íntima, i en el que es presenten les col·leccions per a la propera temporada d’hivern. És un cap de setmana intens, que l’equip de llenceria Bonet no ens volem perdre, i aquest any no ha estat una excepció. El nou feminisme que es fa lloc a la societat occidental ha estat present a les col·leccions, desfilades i esdeveniments de tota mena que es porten a terme al llarg dels tres dies. L’impacte del moviment #Metoo ha incidit en les noves col·leccions que transmeten la força de la dona intel·ligent i seductora, conscient del paper social que exerceix defensant una feminitat sense por. És una sensualitat més informal i pràctica, amb la moda íntima com a punta de llança.

La tendència de la moda íntima ecológica

La plasmació d’aquest corrent social en les noves col·leccions es visualitza amb la profunditat de les confeccions, aconseguint teixits més agradables en la línia del «Body Love», amb un retorn -si és que mai havia marxat- de l’encaix i la seda, que atorguen més valor a les col·leccions de llenceria. Tampoc ha passat desapercebuda la major consciència social vers la necessària protecció del medi ambient, amb l’impuls dels teixits naturals i biodegradables. S’ha visualitzat que el compromís amb la sostenibilitat ecològica també tindrà protagonisme en el sector de la moda i l’alta costura. Actualment ja hi ha diferents marques que treballen amb teixits que respecten la natura, tanmateix, s’entreveu un impuls pels anys vinents en el desenvolupament de la tecnologia i les tècniques que permeten aconseguir articles de moda respectuosos amb el medi, i alhora, que marquin tendència en el sector.

Els sostenidors s’adapten als nous temps

Per altra banda queda palès que el disseny és una disciplina artística. Talls simètrics, sense costures i que s’adapten perfectament a les necessitats de la dona són una realitat cada dia més evident. Les marques que lideren la innovació en el disseny treballen per aconseguir les demandes de la dona; còmode, pràctic i bonic. El terme bonic engloba els estils i gustos diversos de totes les dones, però còmode i pràctic és concret i vàlid en tots els casos. En aquest sentit cal destacar l’evolució dels sostenidors de talles grans, en els que les marques especialitzades han aconseguit una capacitat de subjecció molt bona mantenint un disseny de moda. Un altre exemple és l’evolució dels sostenidors després d’una cirurgia mamària. Són moderns i exerceixen una funció vital. En definitiva, el Salon International de la Lingerie de Paris, segueix sent una cita indispensable per conèixer de primera mà l’evolució de la moda íntima. El sector està en transformació i la modernitat líquida de la qual parlava Zygmunt Bauman també es fa palesa en el món de la moda.

Col·laboració de Pere Bosch, Llenceria Bonet (Figueres)

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.