Casarse a Catalunya

Lluna de mel a Jamaica: El secret natural del Carib

  Temps de lectura: 4 minuts

COMPARTIR AQUEST CONTINGUT

Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en pinterest
Compartició en whatsapp
Casar-se a Catalunya 62 - Compra revista lateral

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

Molt més que platges i música, Jamaica sorprèn amb centenars de rius i aventures que sobrepassen qualsevol expectativa.
La pau i la tranquil·litat estan més que garantides en aquest destí de somni, ideal per fer una parada en el vostre viatge de noces.

Paisatge de la platja d’Ocho Ríos on gaudir dels moments més relaxants de la lluna de mel.

Potser l’agent 007 no sigui el model perfecte d’una relació duradora. Després de tot, canvia d’amors, llits i dones cada mitja hora de pel·lícula. Però sí que és un referent a l’hora de plantejar una aventura apassionada i plena de romanticisme. I ningú diu que no es pot agafar el millor d’aquests moments i traslladar-lo a un amor que duri tota la vida. I si anomenem lluna de mel a aquesta aventura? No hi ha lloc més idoni per a reencarnar-se en el Bond relaxat, el que beu còctels, es banya a costes paradisíaques i fa petons entre llençols blancs que Jamaica, l’illa a la qual Ian Fleming es va inspirar per crear l’agent més famós, i seductor, del món. I és que l’univers de 007 no és una altra cosa que una extensió de la felicitat, la llibertat i el plaer que li produïa a Fleming la seva vida relaxada a Jamaica.

Avui dia, l’illa manté l’encant com a destí caribeny de lluna de mel, envoltat d’aigües cristal·lines, platges infinites de sorra blanquíssima, palmeres, vegetació frondosa interior i orografia escarpada, que fan dels seus paisatges una visió apassionada, excitant i que convida a la curiositat. En resum, un lloc perfecte per a donar-li la benvinguda a una nova vida en parella després del casament.

Gaudiu de les precioses vistes de Jamaica en aquest viatge.

El plaer de descansar durant un romàntic viatge a Jamaica

Els casaments, tothom ho sap, acaben tant amb els convidats com la parella, que s’ha donat el “sí, ho vull” esgotats. Així que no hi ha millor manera de començar la lluna de mel a Jamaica que amb uns dies sense fer res. Cada centímetre proper al mar esdevé una localització perfecta per a dedicar-se a aquest passatemps durant el viatge de noces. L’oceà, d’infinit blau turquesa, convida a gaudir de la tranquil·litat que proporciona l’entorn, i ofereix als nuvis l’oportunitat de ronsejar a l’hamaca, fer llargues caminades per la vora del mar, jugar a l’aigua i dedicar-se, fins i tot, a la (potser massa romàntica) contemplació de l’esser estimat, una activitat totalment permesa en una aventura en la qual els protagonistes són només dos.

Les platjes de sorra blanca i aigues turqueses, una parada obligatòria del viatge de noces.

Lime Cay, per exemple, és un amagatall ideal per gaudir del silenci, el més semblant al paradís que hom es pot trobar. Al sud de l’illa, a Treasure Beach, gairebé deu quilòmetres de sorres acolorides pels coralls, esquitxades per coves i vores rocoses s’estenen per amagar recòndits racons on gaudir del mar. Ocho Ríos és el jardí de Jamaica i l’emplaçament on, segons diuen els jamaicans, el cel es vessa sobre el mar i els pujols coberts de gespa van a parar suaument a la vora d’aigües transparents. Negril, a l’extrem més occidental de l’illa, s’estén al llarg de més d’onze quilòmetres de platja des de la badia de mitja lluna a Hanover fins al far de Negril, a Westmoreland. Aquesta és una localització ideal per practicar qualsevol activitat marina si sou nuvis aventurers i, a Montego Bay, és gairebé inevitable visitar Doctor’s Cave o Cornwall Beach.

La platja Treasure Beach, indicada per nuvis que volen descobrir els tresors de Jamaica.

Per deixar de mandrejar a la lluna de mel

Dunn’s River és un dels tresors nacionals del país i un lloc únic al món. Descrit com a fenomen viu i creixent, les seves cascades amb forma de cúpula s’associen generalment amb l’activitat termal que hi ha a les coves de pedra calcària. I, per fer del viatge de noces una aventura excitant, a YS Falls, unes cascades de set nivells, es pot baixar pel riu, atrevir-se a creuar-lo amb pont tirolès o, simplement, nedar a les seves aigües naturals. I si parlem d’experiències aquàtiques purament jamaicanes, no podem oblidar l’existència de la llacuna lluminosa de Glistening Waters, la millor per a gaudir del fenomen natural que ofereix: els organismes microscòpics que hi ha a l’aigua s’alteren i lluen. A mesura que hi ha més activitat a l’aigua, més lluen.

Des d’aquest punt és hora de descobrir molt més Jamaica, gaudint en parella de cada cosa nova. A Kingston hi ha tres aturades obligatòries: el museu de Bob Marley, ambaixador del país amb permís d’Usain Bolt; Devon House, antiga mansió del primer milionari negre i avui fàbrica dels millors gelats de la zona, i Hope Gardens, el jardí botànic més espectacular del Carib. Molt a prop es troba Port Royal, amb el jaciment subaquàtic més gran del món, producte d’un terratrèmol que va tenir lloc al segle XVII; Spanish Town, capital del país durant tres-cents anys i zona d’interès turístic; les Blue Montains, cim de l’illa o Port Antonio, el poble més bonic i pintoresc de Jamaica.

El plaer de dormir

I, com no tot és fer turisme, també val la pena escollir curosament el lloc on quedar-se. L’hotel Half Moon (que rep el nom de la seva platja en forma de mitja lluna), a Montego Bay, s’estén al llarg de tota aquesta terra. I la platja privada, de més de tres quilòmetres de llargària, proporciona l’oportunitat perfecta per a complir el primer objectiu de la nostra llista de tasques: no fer res. Round Hill, també a Montego, és una elecció més íntima. En ell es pot veure el mar des d’una habitació amb vistes o allotjar-se a una vila privada.

L’illa té racons amagats per descobrir en el viatge de noces, com el castell de Roxborough.

La cadena Couples promet hotels només per a parelles, garantint la pau i tranquil·litat als seus establiments que els nuvis anhelen en el viatge de noces. Una opció semblant ofereix Secrets Resorts & Spa, que compta amb sis tipus d’espais a l’illa. Pel que fa a allotjaments d’interior, val la pena visitar l’antiga plantació de cafè de Strawberry Hill, que es troba pujant a les famoses Blue Mountains i amb només dotze cabanes en més de deu hectàrees d’establiment. I per donar-se un bon i merescut homenatge en parella, molts hotels compten amb “illes” privades. És a dir, una cama amb dosser a la sorra amb l’oceà, la terra i el cel ple d’estrelles com a úniques parets i sostre.

Text: Claudia Lorenzo. Fotografies: Interface Tourism Spain i Jamaica Tourist Brand.

*Reportatge del número 42 de la revista Casar-se a Catalunya.

NEWSLETTER

Totes les notícies de Casar-se a Catalunya al teu correu electrònic.

REGISTRE

Publicitat

Posa't en contacte amb nosaltres

Gràcies pel seu interès.

En breu ens posarem en contacte amb tu.